viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 21.02.22 @ 16:36
OGLAS

Na adresu portala viteški.ba stiglo je priopćenje za javnost OO HDZ 1990 Vitez koje prenosimo u nastavku:

“Prije malo više od godinu dana oglasili smo se tekstom na temu prodaje Vitezita i sjajnih predviđanja za obnovu poduzeća, natprosječnim plaćama i procvatu proizvodnje u ugašenom gigantu Lašvanske doline. I tada smo izrazili svoj skepticizam prema spektakularnim naslovima koji su najavljivali čudo. Danas, nažalost možemo reći da smo bili u pravu.

Jutros je ispred glavnog ulaza u krug poslovnog sustava Vitezit održan najavljeni protest bivših i sadašnjih djelatnika. Na razočaranje okupljenih, na prosvjedu se nije oglasio nitko od nadležnih iz vlasti, niti stečajna upraviteljica poduzeća. Istakli su nezadovoljstvo stečajnim postupkom, koji se pokazao sasvim suprotnim od onoga što su očekivali, te tako nisu naplatili ni dugovanja, niti je pokrenuta proizvodnja. Još jednom se sva nesposobnost sustava i nebriga nadležnih prelomila preko leđa radnika.

Znamo da nije u našoj nadležnosti rješavanje ovih pitanja, no svaki građanin općine Vitez je naša briga, stoga oštro osuđujemo nedovoljan angažman i nezainteresiranost predstavnika vlasti, te stečajne upraviteljice, tim više što se nisu udostojili odvojiti sat vremena da se obrate onima od kojih žive, a koji gotovo da nemaju od čega živjeti. Ne traže milostinju, nego svoj zarađeni novac, svoja osnovna radnička prava. Međutim, navedeni nemaju sluha za to i guraju problem pod tepih, ignorirajući njegovo postojanje. Dokad više prazna obećanja, dokad šuplje priče, stečajni postupci, dokad se misli otimati ljudima njihovo? 

Često se sa zabrinutošću priča o iseljavanju. Mi smo iznenađeni što broj iseljenih nije duplo veći, a sve zahvaljujući konstantnoj nepravdi, nemaru, neispunjenim obećanjima i  zanemarivanjem i omalovažavanjem onih koji na svojim leđima nose državu- radnika”, stoji u priopćenju HDZ-a 1990.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM