viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 20.08.22 @ 14:28

Hrvatski nacionalni pomak osnovan je u ljeto 2020. godine. Na njegovom je čelu Ivan Vukadin, bivši HDZ-ovac, a uz njega su u novu stranku ušli gotovo svi HDZ-ovci iz Tomislavgrada.

Svoje kandidate na Općim izborima 2. listopada HNP će imati u pet izbornih jedinica za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH te za županijske skupštine.

Kandidati su Emir Junuzović, Ramo Šišić, Rukija Talovski, Samir Kadrić, Alma Bećirović, Šemsudin Žunić i Moris Morison.

Od prije nekoliko dana, kada je Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine objavilo kandidatske liste, na društvenim mrežama, a posebno forumima lokalnih portala u Središnjoj Bosni i Hercegbosanskoj županiji, vode se rasprave i postavlja pitanje, zašto je Ivan Vukadin, na liste stavio Bošnjake.

Posebno zanimanje forumaša izazvalo je zanimljivo i pomalo neobično za ovdašnje prostore ime i prezime kandidata za Sabor Županije Središnja Bosna Morisa Morisona. Kada se pokuša pronaći nešto o ovoj osobi na internetu, fotografija nema, a jedino gdje njegovo ime prepozna pretraživač jesu netom objavljene kandidatske liste za izbore, te lista za dodjelu plastenika u Općini Travnik. No, kako se doznaje Moris Morison je najvjerovatnije osoba rođena u Travniku 1960. godine.

Podsjetimo, u travnju 2020. godine Ivan Vukadin član Predsjedništva HDZ-a, Robert Bagarić predsjednik Kluba Hrvata i zastupnik u Skupštini HBŽ i Ante Tadić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a BiH i zastupnik u Skupštini HBŽ su zbog teških povreda Statuta HDZ BiH isključeni i brisani iz evidencije članstva HDZ-a BiH

OGLAS

Oglasi
LM