viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 01.11.21 @ 10:58

Na stadionu Mjesne zajednice Krčevine danas je održana deseta smotra kazanđija i izvornog bečarca, na kojem je sudjelovalo preko 35 kazana iz Viteza, središnje Bosne, ali i iz šire.

Najbolja rakija u konkurenciji viljamovka je Podvarak 1. i Podvarak 3 sa 43 boda, drugo mjesto pripalo je ekipi Rijeka sa 40 bodova, dok je trećeplasirana ekipa Davorina Bošnjaka.

U konkurenciji šljivovice najboja rakija je od ekipe Antonija Šakića sa 52 boda. Drugi je bio Nikola Lekić, dok je trećeplasirana rakija od ekipe Jukića.

Program je započeo u 11 sati, kada je domaća izvorna skupina Krčevine zapjevala Bečarac, te su u isto vrijeme potpaljeni kazani.

Sve goste zabavljali su Petar Strukar, Zdravko Čurić, braća Ramljak, Lašvanske tamburice, pjevačke skupine iz cijele regije.

Broji posjetitelji uživali su uz besplatni grah, domaće delicije, rakiju šljivu, jabukovaču i viljamovku, dok su članovi Moto kluba MM Vitezovi za sve posjetitelje pripremili pečenog vola teškog 400 kilograma.

Manifestacija kazanijada Krčevine iz godine u godinu raste po broju posjetitelja i po prijavljenim kazanima i kazanđijama,tako da ovu manifestaciju treba očuvati i podržavati je i dalje, jer ovo bi mogao biti prepoznatljiv brend srednje Bosne koja bi u budućnosti mogla prerasti svoje okvire, piše Centralna.

OGLAS



Oglasi
LM