viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 16.09.20 @ 15:31

U srijedu, 16. rujna 2020. godine krenuli su radovi na dijelu magistralne ceste M5 i to na mostu Bila kroz općinu Vitez, ulazu u Mošunj, a prema informacijama s terena radovi se nastavljaju rekonstrukcijom ceste i dalje prema Novoj Biloj do križanja kod motela “Dačo” uz igradnju nogostupa.

Rekonstrukcija ceste M5 kroz Vitez, posebno kroz Mjesnu zajednicu Bila projekt je kojeg mještani Središnje Bosne s nestrpljenjem očekuju i traže imajući u vidu izuzetno loše stanje postojeće prometnice. Iz MZ Bila su izrazili zadovoljstvo početkom radove te nam kazali kako su još 2017. godine poslali dva dopisa Cestama FBiH kojim su tražili početak radova.

OGLAS

Opseg radova rekonstrukcije mosta uključuje proširenje kolovoza na mostu 2x(3+0,3) = 6,6 m, uz izgradnju pješačkih staza  1,5 m na način da se prošire obalni oslonci i rasponska konstrukcija  sa obje strane mosta.
Za potrebe odvijanja prometa za vrijeme rekonstrukcije mosta izgradit će se privremena obilaznica  pored mosta s nizvodne strane, a rijeka Bila će se premostiti Bailey  konstrukcijom. Privremena obilaznica  će se koristiti za jednosmjerni promet i to za smjer Nević polje- Kaonik, a za suprotni smjer, Kaonik – Nević polje i pješački promet iz oba smjera  koristit će se postojeći most.

OGLAS

Kada je u pitanju rekonstrukcija ulaza u Mošunj iz Općine Vitez su ranije naveli da će sa izvođačem radova i nadzorom nad izvođenjem radova dogovoriti nastavak radova na asfaltiranju priključka na magistralnu cestu M5 koji nisu u koliziji sa poslovima rekonstrukcije mosta.

OGLAS

Viteški.ba će redovito izvješćivati javnost o radovima na ovom projektu imajući u vidu kako se radi o velikom projektu koji je od izuzetne važnosti za Lašvansku dolinu ali i brojne sudionike prometa koji koriste ovu, izuzetno prometnu putnu dionicu koja spaja Sarajevo, Srednju Bosnu sa Jajcem, Banja Lukom i sjeverozapadnim dijelom BiH.

Oglasi
LM