viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 12.12.23 @ 07:45
OGLAS

Udruga Volim Vitez i u 2024. godini, nastavljajući rad s mladima provela je novi projekt vrijedan pozornosti. Ovaj projekt, kao i neki od ranijih prepoznati je podržan od strane Federalnog ministarstva kulture i sporta.

Tijekom ovoga projekta predstavnici ove Udruge posjetili u Srednju školu “Vitez” gdje su s mladima razgovarali o medijskoj pismenosti, novinarstvu i izdavaštvu. Cilj razgovora s mladima bio je uočiti razliku između osnovnih komunikacijski pojmova, relevantnih informacije te dezinformacija, potaknuti djecu na razmišljanje o važnosti pravilne komunikacije i shvaćanja važnosti uloge medija i medijske kulture u svakodnevnom životu i naučiti da pravilnim upravljanjem medijima kao pojedinac jačamo javnost u cjelini.

OGLAS

Tijekom 2024. godine održan je i okrugli stol, radionice i edukacije gdje je nagrađen najbolji pristigli rad polaznika projekta i edukacija.

OGLAS

Medijska kultura je kultura visoke tehnologije, koja predstavlja izvor kulture koju usvajamo, a koju čine sadržaj i sredstva emitiranja. Definirajući ovaj pojam uveden je i pojam medijske pismenosti, a kako su mediji danas dominantan izvor informacija nužno je kod mladih razviti svijest o tome te zbog nedostatka formalne izobrazbe potrebno je osigurati radionice i edukacije iz ove oblasti. Upravo stoga je važnost uspješne implementacije ovoga projekta i važna”, rekao je u izjavi za medije Marko Lovrinović, predsjednik Udruge Volim Vitez i voditelj projektnih aktivnosti.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM