viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 20.02.23 @ 12:24

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanske županije su u suradnji sa nadležnim Županijskim tužiteljstvom uspješno realizirali još jednu akciju u borbi protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Naime, dana 17.02.2023.godine policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a su na osnovu zapovijedi Općinskog suda Travnik u ulici Šehidska, općina Novi Travnik izvršili pretres obiteljske kuće i okućnice, koju koristi S.M. rođen 1972. godine. Akcija je izvedena uz prethodno prikupljanje operativnih saznanja, praćenje i opservacije kriminogenih osoba.

OGLAS

Prilikom pretresa, pored kuće je pronađena veća količina zeljaste materije vakumirane u pvc vrećice, za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, ukupne količine oko 1 kilogram. U nastavku pretresa, u potkrovlju kuće pronađena je laboratorija za uzgoj “Indijske konoplje”, gdje je zatečeno više navedenih  stabljika, kao i predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem predmetnih krivičnih djela, koji će se koristiti u procesu dokazivanja. 

OGLAS

Zbog sumnje da je počinio krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ isti je lišen slobode i predat nadležnom Županijskom tužiteljstvu na daljnje postupanje (određen mu je jednomjesečni pritvor).  

OGLAS

Navedene aktivnosti predstavljaju nastavak planske borbe protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga,  koje će se poduzimati i u narednom razdoblju.

Oglasi
LM