viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 06.09.21 @ 09:49

Dana 03.09.2021.godine oko 21,00 sati u ulici 770. Slavne brdske brigade, općina Donji Vakuf, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a izvršili su kontrolu i pregled osobe I.A. rođen 1991.godine iz Donjeg Vakufa. Tom  prilikom, kod istog je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U suradnji sa nadležnim tužiteljstvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

OGLAS

Dana 05.09.2021.godine oko 15,10 sati u PS Bugojno je prijavljeno da je u ulici Rostovska, općina Bugojno, ispod mosta u rijeci Vrbas, pronađeno beživotno tijelo novorođenčeta.

OGLAS

Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su službenici policije koji su potvrdili navode prijave, te u saradnji sa nadležnim tužiteljstvom pristupili poduzimanju mjera i radnji iz svoje nadležnosti u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi ovog događaja.

OGLAS

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 14 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST  PROMETA

Evidentirano je 16 prometnih nesreća u kojima su 2 osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručeno je ukupno 525 prekršajnih naloga, od kojih je 211 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz prometa je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 29 vozača, od kojih je 8 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

Oglasi
LM