viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 02.04.22 @ 09:47
OGLAS

U suradnji sa policijskim službenicima MUP-a Zeničko-dobojske županije u proteklom periodu uspješno je realizirana obuka za 28 policijskih službenika našeg ministarstva u oblasti poslova kriminalističkog i KDZ tehničara.

Obuka je realizirana u prostorijama, kao i na poligonu Postrojbe za specijalističku podršku MUP-a ŽSB uključujući njen teorijski i praktični dio.

OGLAS

Shodno navedenom, dana 01.04.2022. godine ispred zgrade u Slimenima, općina Travnik uspješno je realizirana završna vježba u kojoj su praktično predstavljene stečene vještine i znanja.

OGLAS

Osnovni cilj obuke je osposobljavanje policijskih službenika u domenu kriminalističke tehnike i kontradiverzacijske zaštite, što će u mnogome doprinijeti efikasnijem vršenju očevidnih radnji na licu mjesta, te vršenju KDZ pregleda po raznim osnovama.

OGLAS

Na završnoj vježbi prisustvovali su policisjki komesar MUP-a ŽSB Faik Adilović i policijski komesar MUP-a ZDŽ Rusmir Šišić, koji su se obratili prisutnim te čestitali polaznicima obuke na postignutom uspjehu.

Obzirom da je stanje sigurnosti na području naše županije zadovoljavajuće, realizacijom navedene obuke realno se očekuje kako će se takvo stanje zadržati, ali i poboljšati u onim segmentima gdje se za to ukaže potreba.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM