viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 12.11.21 @ 23:32

Danas je u Starom Vitezu u Vatrogasnom domu u organizaciji OO SDA Vitez održana tribina na kojoj je bila tema “Aktualna politička situacija u BiH”.

Gosti i uvodničari tribine su bili: Šerif Špago, potpredsjednik SDA BiH i Admir Mulaosmanović, član predsjedništva SDA BiH.

Sudionici tribine bili su: Melika Mahmutbegović, potpredsjednica SDA BiH, Asim Mekić, predsjednik ŽO SDA BiH i Tahir Lendo, predsjednik OO SDA Travnik.

Sve prisutne pozdravio je predsjednik OO SDA Vitez Advan Akeljić sa porukama dobrodošlice te kratkog uvodnog izlaganja.

Na tribini je od strane gostiju i sudionika navedeno da je politička situacija u BiH trenutno veoma komplicirana i teška jer se svim silama od strane Milorada Dodika, njegovih stranačkih kadrova kao i ostalih prosrpskih stranaka radi na slabljenju države Bosne i Hercegovine i njenih institucija”, priopćeno je iz SDA Vitez te se dalje kazalo:

Također i na federalnom nivou situacija nije nimalo bolja jer se vrše stalne blokade od stranaka koje imaju prešutnu ulogu u odnosu na ono što stranke iz manjeg bh. entiteta rade.
Dalje se navodi kako god je SDA u devedesetim godinama stala na čelo u obrani države BiH tako je i sada stala ali drugim sredstvima, a to je političkim putem.

OGLAS

Mora se zadržati funkcionalnost državnog sistema od najnižih lokalnih nivoa pa do državnog. Ideja o cijepanju i nestanku Bosne i Hercegovine proteže se još od rimskog carstva pa do sve do danas. Globalna politika se često prelama preko BiH čiji smo svjedoci, tako što Kina, a pogotovo Rusija u zavadi sa zemljama EU i SAD-om svoje namjere iskazuju na prostoru Balkana tako što neizravno ili izravno podržavaju Srbiju i entitet RS. Naglašeno je da entitet RS ne može izvršiti vraćanje nadležnosti sa nivoa Bosne i Hercegovine. Probosanski orijentirane stranke i organizacije kad je u pitanju zaštita državnih institucija i suvereniteta naše domovine moraju biti što više jedinstvene i usko surađivati”, rekli su iz OO SDA Vitez.



Na kraju izlaganja gostiju i sudionika nastavljena je interaktivna tribina gdje su posjetitelji tribine mogli postaviti pitanja u vezi političke situacije u Bosni i Hercegovini.

OGLAS
Oglasi
LM