viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 29.03.22 @ 12:25

U Kino sali u Vitezu održana je 19. tradicionalna manifestacija ,,U susret Ramazanu”, u organizaciji Medžlisa IZ Vitez, Asocijacije mladih SDA Vitez i Mreže mladih MIZ Vitez, povodom početka posta i nastupajućeg mjeseca Ramazana.

Program je otvorio Dženis ef. Mulić učenjem Kur’ana Časnog. Posjetitelji manifestacije uživali su u tradicionalnim duhovnim pjesmama i recitalima koji su protkani načinom života na ovom prostoru.

OGLAS

Posebnu energiju koja traje čitavog mjeseca Ramazana članovi grupe Rejjan i Hor Preporod prenijeli su na publiku. Prisutnima se obratio i glavni imam Medžlisa IZ Vitez Omer ef. Sikira kao i izaslanik muftije travničkog mr. Muhamed ef. Pezić.

OGLAS

Posebnu čar su u manifestaciju unijeli i članovi PPU Rejjan koji su oduševili publiku svojim nastupom. Voditelj sinočnjeg programa je bio Mujo Trako.

OGLAS

Želimo se zahvaliti našim generalnim sponzorima Medžlisu IZ Vitez i predsjedatelju općinskog vijeća Vitez Sivri Hidajetu. Također se zahvaljujemo svim sudionicima ovogodišnje manifestacije kao i svima koji su svojim prisustvom uveličali ovogodišnju manifestaciju. Svim muslimanima i muslimankama čestitamo nadolazeći Ramazan, da ga isposte u sreći i dobru. Da Ramazan kod tih ljudi i u njihovim dušama ispuni ono što u suštini jeste, da budemo bolji ljudi, da više pazimo jedni na druge, da iz Ramazana izađemo složniji, jedinstveniji i da mnogo više pazimo na svoju obitelj, susjede i svoje prijatelje. Ramazan Šerif Mubarek Olsun, poručuju organizatori.

Oglasi
LM