viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 21.10.20 @ 10:52

U utorak, 20. listopada 2020. godine u dvorani Općinskog vijeća Vitez s početkom u 08,00 sati, održan je drugi dio 24. sjednice, ujedno i posljednje, Općinskog vijeća Vitez za mandatni period 2016.-2020. godine.

Za drugi dio 24. sjednice OV Vitez razmatrane su dvadeset i dvije (22.) točke Dnevnog reda jučerašnjeg zasjedanja. Između ostalih, raspravljalo se o točkama Izvješća o radu četiri viteške javne ustanove: JU “Dječji vrtić” Vitez, JU “Internacionalna ljekarna” Vitez i JU “Radio Vitez” za 2019. godinu. Sva izvješća nakon kratkih rasprava, usvojena su jednoglasno. Također, točka Dnevnog reda koja se odnosila na Izvješće o radu JU “Gradska knjižnica” za 2019. godinu, planirana u prvom dijelu sjednice, održane u srijedu 14. listopada, zbog opravdane odsutnosti ravnateljice Darije Čuturić, prebačena ja za jučerašnji drugi dio. O točki dnevnog reda: Izvješće o radu Javne ustanove Dom zdravlja Vitez za 2019. godinu raspravljalo se i na prvom, ali i na drugom dijelu sjednice, a sve zbog trenutnog stanja u Domu zdravlja Vitez, odnosno zbog pogoršanja epidemiološke situacije u FBiH.

OGLAS

Točka Rebalans proračuna Općine Vitez za 2020. godinu, planirana kao prva točka jučerašnjeg nastavka sjednice, prebačena je za pretposljednju iz tehničkih razloga, odnosno zbog dodatnog usuglašavanja Klubova vijećnika. Rebalansom proračuna prvobitno nisu planirana sredstva za nabavku dvije crpke za izvorište Kremenik u iznosu 70.000,00 KM. Međutim, nakon usuglašavanja, predloženi Rebalans, ali i Odluka o privremenom financiranju za period 1.1.-31.3.2021. korigirani su, te će spomenuti iznos biti uvršten u stavku Vodoopskrba.

OGLAS

Čak četrnaest točaka Dnevnog reda predložila je Služba za imovinsko pravne poslove, urbanizam i katastar, a iste su se odnosile između ostalog na utvrđivanja prava vlasništva, davanje suglasnosti za zamjenu zemljišta, ali i prodaju zemljišta neposrednom pogodbom radi oblikovanja građevinske parcele. Općinsko vijeće jučerašnjom je usvojenom Odlukom dalo dozvolu Općini Vitez da izvrši prodaju Javnom poduzeću EP HZ-HB d.d. Mostar pet trafostanica procijenjene vrijednosti 589.272,08 KM. Tom Odlukom ovlašten je općinski načelnik da zaključi Ugovor o prodaji s kupcem JP EP HZ-HB d.d. Mostar.

OGLAS

Odlukom Općinskog vijeća Vitez dodijeljeno je pravo na korištenje poslovnih prostorija bez naknade Udruzi “Betanija”, a raniji nositelj prostorija bio je Centar za socijalni rad Vitez.

Pred sami kraj posljednje sjednice Općinskog vijeća Vitez u četverogodišnjem mandatnom razdoblju 2016.-2020. godine, općinski načelnik, predsjednik Općinskog vijeća, te predsjednici Klubova HDZ BIH, SDA i HDZ 1990 uputili su riječi zahvale za dobru suradnju u navedenom razdoblju i pozvali i budući saziv OV Vitez da svoj rad usmjere za dobrobit svih stanovnika općine Vitez.

Oglasi
LM