viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 12.07.21 @ 09:04

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u ponedjeljak, 12. srpnja 2021. godine odao je počast poginuloj djeci Viteza na spomen obilježju Osmica u naselju Podgradina u Vitezu. Milanović je položio bijelu ružu i svijeću, a kratko se zadržao i u razgovorima s obiteljima stradale djece.

Naime, desetog lipnja 1993. na dječjem igralištu u Vitezu, unatoč primirju, ispaljen je projektil s položaja bošnjačke Armije BiH, od čije je eksplozije poginulo osmero djece hrvatske nacionalnosti. Od granate poginulo je ukupno osmero djece: Sanja i Milan Garić, Dragan Ramljak, Dražen Čečura, Boris Antičević, Sanja Križanović i brat i sestra Augustina i Velimir Grebenar. Za ovaj zločin nije nitko odgovarao.

OGLAS

Milanović se poginule hrvatske mladosti Viteza prisjetio i 10. lipnja kada je na svome profilu na društvenim mrežama napisao:

OGLAS

“Danas se prisjećamo jednog od najtužnijih događaja u povijesti hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, kada je prije 28 godina razorna granata prekinula dječju igru u Vitezu i odnijela osam nevinih života”.

OGLAS

Ranije se Milanović sastao i s hrvatskim dužnosnicima iz Središnje Bosne te gospodarstvenicima, kulturnim i drugim radnicima.

Oglasi
LM