viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 10.07.22 @ 20:01
OGLAS

Kiša, vjetar, živa u termometru koja nije iznad 30 stupnjeva razlozi su koji bi mogli pokvariti boravak na moru. Kako bi odmor ipak bio maksimalno ispunjen, donosimo nekoliko prijedloga kako da maksimalno iskoristite dane godišnjeg odmora i pritom se dobro zabavite pa vam ni kupanje i sunčanje neće toliko nedostajati.

Istražite mjesto u kojem se odmarate i njegovu okolicu bicikom, koji se u većini mjesta može unajmiti, a biciklistički klubovi posudit će vam i opremu poput kacige i štitnika te preporučiti najbolje biciklističke rute i staze. Za one odvažnijeg duha tu je ronjenje, koje je moguće i tijekom tmurnijih dana, a raspitajte se i postoji li u blizini neki konjički klub i uputite se na jahanje. Odmaknite se od obale i istražite unutrašnjost, a aktivni izlet upotpunite posjetom nekom seoskom domaćinstvu.

OGLAS

Priobalni gradovi, kao i oni u unutrašnjosti, prepuni su kulturnih znamenitosti koje će vas oduševiti i ispričati vam zanimljivu lekciju iz povijesti gotovo pa svake zemlje. Razgledajte bazilike i crkve, popnite se na tornjeve, istražite dvorce i kaštele, kupite ulaznicu za muzej. Sve su to stvari za koje tijekom ljetnog odmora često nemamo vremena jer nam je žao propustiti vrijeme koje možemo provesti na plaži, no mogli biste otkriti da je kulturni turizam jednako zabavan i opuštajući.

OGLAS

Nacionalni parkovi i Parkovi prirode veliko su bogatstvo koje rijetko koga može ostaviti ravnodušnim. Obujte dobre cipele, zaštitite se kabanicom ili vjetrovkom i uputite se na trekking. Bogatstvo voda, planine, zelenilo opustit će vas i odmoriti, pa se nećete toliko uzrujavati što temperatura nema nikakve veze s aktualnim godišnjim dobom. Dajte priliku i rijekama, piše jutarnji.hr.

OGLAS

Svaki kraj ima svoju tradicionalnu i tipičnu kuhinju, pa se posvetite istraživanju okusa i mirisa autohtone hrane, pronađite skrivene konobe i dopustite konobaru da vam preporuči specijalitet kuće. Posebna su priča vina i vinogradi. Saznajte kako se proizvodi vino, istražite bogate podrume, a priču zaključite degustacijom.

Umjesto gledanja TV-a, tijekom kišnih večeri u apartmanu zbližite se uz Monopoly, Cluedo, Jamb, Cluedo.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM