viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 28.09.21 @ 19:06

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas je na izvanrednoj sjednici usvojilo Odluku o privremenom financiranju čime je spriječena potpuna blokada rada institucija BiH.

Ova odluka usvojena je jednoglasno, a sjednica je održana telefonski.

OGLAS

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković kazala je kako je ovo važan korak ka normalizaciji rada te da očekujemo što hitnije zakazivanje odgođene redovne sjednice.

OGLAS

Ovom odlukom osigurano je nesmetano funkcioniranje državnih institucija, a zanimljivo je da su sudjelovali i ministri iz Republike Srpske. Oni su time prekršili odluke NSRS, piše Klix.ba.

OGLAS

Usvajanje ove odluke od predsjedavajućeg Zorana Tegeltije tražio je i visoki predstavnik Christian Schmidt.

Iz Vijeća ministara BiH priopćeno je kako je na prijedlog Ministarstva financija i trezora BiH, jednoglasno na današnjoj izvanrednoj telefonskoj sjednici donešena Odluka o privremenom financiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period listopad – prosinac 2021. godine, u iznosu 249 milijuna KM, što predstavlja četvrtinu sredstava odobrenih za financiranje institucija BiH u skladu sa Zakonom o Proračunu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2020. godinu.

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja, a primjenjivaće se od 1. listopada 2021 . godine.

,,Zaduženo je Ministarstvo finanija i trezora BiH da u saradnji sa Uredom za zakonodavstvo Vijeća ministara BiH pripremi ovu odluku za potpisivanje i objavu u Službenom glasniku BiH”, navode u Vijeću ministara.

Oglasi
LM