viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 14.10.23 @ 17:15

Kako je ranije viteski.ba pisao, u sarajevskom hotelu Holiday danas je održana najavljena 70. Glavna izborno – izvještajna Skupština Hrvatskog kulturnog društva Napredak, jedne od krovnih institucija hrvatskog naroda u cjelini te zasigurno vodeće hrvatske kulturne zajednice koja baštini bogatu i višegodišnju tradiciju.

Glavna točka skupštine, kojom je predsjedavao Busovljak Josip Križanović, bila je izborni proces u kojemu je za predsjednika izabran dosadašnji predsjednik Društva dr. sc. Nikola Čiča iz Tuzle, kojemu je Skupština Društva koje broji više tisuća članica i članova poklonila povjerenje za novi četverogodišnji mandat.

OGLAS

Također, povjerenje za ostale ključne pozicije povjereno je prijedlozima Čiče te su tako dopredsjednici Josip Križanović i Miroslav Landeka, te Hrvoje Milošević i Damir Krešić. Osim dopredsjednika, predsjednik Čiča je predložio i članove Središnje uprave, gdje je pored ostalih predložio Vitežanku Gordanu Mišković, predsjednicu Hrvatskog kulturnog društva Napredak podružnica Vitez. Tom prilikom predsjednik Čiča je posebno istaknuo kako je Napretkova podružnica u Vitezu jedna od najaktivnijih podružnica.

OGLAS
Oglasi
LM