viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 05.06.20 @ 16:57

Iz Tužiteljstva BiH, ali i Suda BiH je potvrđeno da su premijeru FBiH Fadilu Novaliću blago pooštrene mjere zabrane nakon žalbe tužitelja.

Tako prema novim mjerama Suda BiH, Novalić svjedocima Tužiteljstva ne smije prilaziti na manje od 50 metara, odnosno nikako se sastajati, uz određene izuzetke.

A izuzeci su u slučaju svjedoka u Vladi Federacije s kojima Novalić i radi, a to su ministrica Jelka Milićević, tajnica Edita Kalajdžić, ministar Vjekoslav Mandić ili neki drugi.

OGLAS

Prema pooštrenim mjerama zabrane Novalić će Tužiteljstvo BiH svaki put morati obavijestiti kada bude u potrebi da bude na manje od 50 metara od tih svjedoka i s njima će moći razgovarati o svemu osim o predmetu ,,Respiratori”.

OGLAS

Ove mjere zabrane ništa mnogo ne mijenjaju osim proceduralnih stvari, tj. obveze za Novalića, da Tužiteljstvo obavještava o svojim kontaktima. Tako će premijer prije svake sjednice morati obavijestiti Tužiteljstvo da će biti na manje od 50 metara od svjedoka s kojima ne smije nikako komunicirati.

Podsjetimo, Novalić je jedan od osumnjičenih u aferi “Respiratori” uz direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka te vlasnika firme “Srebrena malina” Fikreta Hodžića.

OGLAS
Oglasi
LM