viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 20.01.24 @ 13:02

Hrvatsku mušku rukometnu reprezentaciju večeras od 18 sati u Kölnu protiv Mađarske očekuje dvoboj drugog kruga na Europskom prvenstvu.

Nakon poraza od Francuza (32:34) u odličnoj utakmici, izabranici Gorana Perkovca moraju pobijediti u sva tri preostala susreta žele li doći do polufinala. Prvi je na redu večerašnji dvoboj s Mađarima, a potom slijede okršaji s Islandom 22. siječnja te s domaćinom Njemačkom 24. siječnja.

OGLAS

Hrvatska i Mađarska dosad su 13 igrale na velikim natjecanjima, a naši rukometaši daleko su uspješniji sa čak deset pobjeda. Mađarska je slavila dva puta, a jedan susret završen je remijem.

OGLAS

Na europskim prvenstvima smo igrali tri put, a obje reprezentacije imaju po jednu pobjedu iz remi. Hrvatska je slavila u prvom susretu 1996. (30:27), Mađarska uzvratila 1998.: 20:23, a 2012. godine bilo je neodlučeno 24:24.

OGLAS

Proteklih dana jaka viroza i temperatura muče Domagoja Duvnjaka pa će naši i danas morati igrati bez kapetana. Ipak neće biti lako ni Mađarima koji nemaju pravo na kiks nakon što su izgubili od Austrije.

– Mađarska je fizički jača od Francuske, ali mislim da su nešto sporiji. Moramo ih natjerati da trče. Ako to uspijemo, velike su šanse da ih dobijemo. Opet će sve ovisiti o brzini lopte i tranziciji. S njima se nema smisla hrvati, rekao je u najavi utakmice izbornik Perkovac.

Oglasi
LM