viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 04.10.20 @ 21:10

Završena je prva Wilson liga teniskih rekreativki 2020 na terenima SRC ,,Romari” u Vitezu. Wilson liga teniskih rekreativki okupila je 12 žena koje već godinama zajedno treniraju i igraju tenis.

Ljubav prema bijelom sportu danas je još jednom potvrđena u finalnom meču Garić / S.Rajković, te odličnom meču za 3.mjesto Kafadar/Miličević. Oba meča, od prve do posljednje minute, bila su neizvjesna, a brojna publika koja je pratila i bodrila svoje favorite, nagrađivala je pljeskom dobre poteze, motiviranost i zalaganje na terenu.

OGLAS

Za sve one koji nisu znali, ovogodišnja ženska Wilson liga, održala se po prvi put i to po uzoru na mušku Wilson ligu koja se održava već dugi niz godina. Kao što to često biva, sport i rekreacija uglavnom se povezuje sa muškom populacijom, ali ovih 12 žena danas su razuvjerile sve one koji vjeruju, da se sportom bave samo muškarci.

OGLAS

Kako i sam organizator kaže, mnogi su bili skeptični oko ženske Wilson lige, jer sve su ove žene zaposlene, uglavnom udate, imaju djecu i poslove, pa ipak nađu vrijeme za sebe, treninge i druženje. One razbijaju društvene predrasude i istinski uživaju u tenisu. Trebaju biti ponosne na sebe kao što su na njih ponosni svi u sportskom centru, a posebno njihovi treneri iz TK ,,ROMARI”.

OGLAS

Čestitamo svim djevojkama koje su doma ponijele pehare i vrijedne nagrade sponzora WILSON i GMS SPORT, ali i onima koje su sudjelovale.

Rezultati današnjih mečeva:

M. Garić/S. Rajković 6:1 6:4

M. Miličević/K. Kafadar 7:5 6:1

Dakle, 1.mjesto osvojila je Matea Garić, 2.mjesto osvojila je Sanja Rajković, a 3. mjesto Marijana Miličević, međutim vrijedi istaknuti kako je sjajno 4. mjesto osvojila Katarina Kafadar, kojoj je medalja ovoga puta izmaknula, ali osmijeh nije silazio s lica. S obzirom kako je Katarina izvrsna tenisačica, vjerujemo da je već sljedeća medalja njezina.

Redakcija portala Viteški.ba još jednom čestita djevojkama koje su danas odigrale završnicu ovog turnira, ali čestitke upućujemo i organizatorima.

Oglasi
LM