viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 12.12.23 @ 20:50
OGLAS

Prema neslužbenim informacijama policijski inspektorat provodi ozbiljnu istragu u cilju identificiranja većeg broja osoba koji su na proslavi Molitvenog dana za Domovinu Vrhbosanske nadbiskupije 21.10. 2023. godine na Bobovcu pjevali pjesmu Marka Perkovića Thompsona u kojoj se spominje “Herceg – Bosna” kako bi obavili obavijesne razgovore s tim osobama i proveli službene radnje nad njima.

Tim povodom zatražili smo komentar predsjednika HDZ 1990 Ilije Cvitanovića te ga upitali raspolaže li on s tim informacijama te kako on vidi cijeli slučaj;

OGLAS

“Neposredno nakon održavanja Molitvenog dana na Bobovcu i nakon što se pojavila ta snimka bilo je govora kako će policijski službenici biti predmet istrage i sankcioniranja, međutim tada tu informaciju nisam smatrao ozbiljnom. Ni tada kao ni danas ne smatram je ozbiljnom, a još manje potrebnom ali kako čujem nagađanja o tome kako će se provesti istraga prema policijskim službenicima je ipak istinita. I kako je to već tako, ne preostaje mi ništa drugo nego da poručim tim ljudima da se prestanu baviti glupostima i ne zabavljaju javnost jeftinim politikanstvom. Riječ je o jednoj od najljepših Thompsonovih pjesama koja ne vrijeđa nikoga, koja govori o ljubavi prema narodu i domovini, a ljutili se neki ili ne Herceg Bosna je naša domovina. To tako moj narod osjeća i ja sam dužan to slijediti. Da li nam to žele poručiti kako će Herceg Bosna čak i u pjesmi biti predmet prekršajne, disciplinske ili kaznene odgovornosti? Je li to pokušaj da se Herceg Bosna poistovjeti s “negiranjem genocida” te da bude predmet verbalnog delikta i drugih zabrana. Hrvatski narod se sječa vremena kada su hrvatske pjesme bile zabranjivane u onoj državi, pa samo da podsjetim tu umišljenu i glavatu gospodu kako je ta država završila.

OGLAS

Dok se Šerif Patković nudi terorističkom Hamasu i šalje zastrašujuće poruke Hrvatima u ZE-DO županiji i dok se ubijaju hrvatski povratnici u Republici Srpskoj, Hrvate bi procesuirali zbog pjesme. Ima li to smisla ikakvog? Poručujem im da se prestanu baviti glupostima te da puste ljude na miru da žive slobodno i pjevaju što god žele. Herceg Bosna je i u političkom i simboličkom smislu nedvosmisleno najveća nacionalna vrijednost koju Hrvati u BiH s posebnim emocijama doživljavaju bez obzira na sve pokušaje koji te vrijednosti žele prikazati na drugačiji način.

OGLAS

Svi koji su bili nazočni su pjevali tu pjesmu i pjevati ćemo ju opet i naredne godine i tu nema ništa što je zakonom zabranjeno i što treba braniti. Ne smatram nimalo mudrim Hrvatima u BiH braniti spominjanje Herceg Bosne, štoviše čini mi se glupavim jer protagonisti tih zabrana i njihovi naredbodavci, zaboravljaju da je “zabranjeno voće najslađe” stoji u Cvitanovićevoj izjavi.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM