viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 24.04.24 @ 14:56

U Sudu BiH održano je ročište za određivanje mjera zabrane za pet osumnjičenih u akciji “Crna kravata 2”.

Tužiteljstvo je predložilo mjere zabrane za Boška Jerkovića, Ibru Miladina, Nedžada Suljevića, Ermina Aliomerovića i Adnu Helić. Za njih je, kako izvještava Avaz, predloženo da se odrede mjere zabrane putovanja, napuštanja Kantona Sarajevo, oduzimanje službenih isprava te zabrana sastajanja s drugim osumnjičenima

OGLAS

Ibro Miladin je bivši pripadnik FUP-a i specijalac koji je čuvao Edina Gačanina, a Adna Helić je poznata influenserica. Tužiteljstvo BiH ih sumnjiči za pranje novca i organizirani kriminal. Kako je rekao tužitelj, Adnan Smajlović Lepi bio je ključni čovjek Edina Gačanina u BiH. U ovoj grupi bili su i Helić, Suljević, Miladin i Jerković.

OGLAS

Miladin je sudnici rekao da je zaposlen u Emiratima i da je radio kod Gačanina, na ugovor o djelu. Tvrdi da nije imao nije imao Sky, što je rekao i njegov odvjetnik. Adna Helić, Ibro i Nedžad Suljević oni su radili po uputama Lepog, koji je kod sebe držao blagajnu, a novac sakupljen od droge su po uputama, dijelili i isporučivali – rekao je tužitelj Sanjin Kulenović. Za Edina Alomerovića je rečeno da ima firmu na Dobrinji, a on se tereti da je kupio opremu za FUP od firme jedne iz SAD i da ju je “kupio od novca od prodaje iz cijelog svijeta”.

OGLAS

Oglasi
LM