viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 26.07.23 @ 17:05
OGLAS

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na prijedlog federalnog ministra unutarnjih poslova Rame Isaka, danas je usvojila Uredbu o jedinstvenoj policijskoj uniformi policijskih snaga u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Jedinstvena policijska uniforma policijskih snaga u Federaciji Bosne i Hercegovine je policijska uniforma koju će nositi, odnosno koristiti policijski službenici Federalne uprave policije i svih županijskih ministarstva unutarnjih poslova u toku obavljanja poslova i zadataka iz nadležnosti rada policijskih organa.

OGLAS

Jedinstvena policijska uniforma sastoji se od osnovne policijske uniforme (klasične i radne uniforme), uniforme za kriminalističku policiju, uniforme za specijalne policijske postrojbe i postrojbe za specijalističku potporu, kao i za postrojbe drugog naziva koje obavljaju poslove iste vrste (radne i taktičke uniforme), uniforme za interventnu policiju i za postrojbe drugog naziva koje obavljaju poslove iste vrste, svečane policijske uniforme, policijske uniforme za rad u inozemstvu te dodatnih dijelova policijskih uniformi.

OGLAS

Usvajanje Uredbe o jedinstvenoj policijskoj uniformi policijskih snaga u Federaciji Bosne i Hercegovine jasna je poruka koja govori o izuzetno dobroj suradnji policijskih uprava na području Federacije Bosne i Hercegovine, a koja je ključna u borbi protiv svih pojavnih oblika kriminaliteta, navode iz Federalnog ministarstva unutarnjih poslova.

OGLAS

Federalni ministar unutarnjih poslova Ramo Isak tim povodom izjavio je kako je ponosan na činjenicu da su stvoreni preduvjeti da se svi policijski službenici u Federaciji Bosne i Hercegovine opreme kvalitetnim uniformama i dopunskim dijelovima uniformi.

,,Vrijedno smo radili na izradi Uredbe o jedinstvenoj policijskoj uniformi policijskih snaga u Federaciji Bosne i Hercegovine koja, zajedno s prilozima, broji nekoliko tisuća stranica. Dakle, riječ je o obimnom materijalu na kojem su radili kvalitetni kadrovi koje ovim putem javno pohvaljujem. Koristim ovu priliku da se zahvalim svim županijskim ministrima unutarnjih poslova i komesarima na izuzetno dobroj suradnji, a Vladi Federacije Bosne i Hercegovine na potpori”, rekao je Isak.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM