viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 22.04.24 @ 12:42

U akciji pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) “Black Tie 2” uhićeno je više od deset osoba, doznaje portal “Avaza”.

Uhićeni su po nalogu Tužiteljstva BiH, šef specijalne policije FUP-a Mustafa Selmanović i sarajevski biznismen Gordan Memija.  Priveden je nakon izdavanja naloga Tužiteljstva i Vahidin Munjić, v.d. ravnatelj FUP-a. Među uhićenima su i specijalci FUP-a koji su u Sarajevu prije osam godina čuvali Edina Gačanina Tita. To su specijalci Emir Druškić, Adin Ćatić i Senad Kadić. Uhićeni su i bivši pripadnici FUP-a, koji su također čuvali Gačanina u Sarajevu Ibro Miladin i Dražen Čobović. Bit će uhićeno još najmanje pet osoba. 

OGLAS

Uhićeno je nekoliko osoba u Mostaru i Zenici, gdje pretresi i dalje traju. Specijalci Munjić, Memija i Selmanović idu u MUP SŽ, a ostali u SIPA-u. U Sarajevu je uhićen i direktor jedne privatne firme.  – Aktivnosti su usmjerene na procesuiranje osoba osumnjičenih za organizirani kriminal, neovlašten promet velikih količina opojnih droga, pranje novca i druga povezana kaznena djela. U aktivnostima koje se provode, međunarodnu podršku su pružili FBI, DEA i Europol – rečeno je iz Tužiteljstva BiH.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM