viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 18.12.23 @ 11:42

JYSK, danski maloprodajni lanac, kontinuirano ulaže u svoje zaposlene kroz edukacije i školovanja, sustave bonusa, ali i kontinuiranim ulaganjem u povećanje plaća. Tako će zaposleni u prodavnicama ući u 2024. godinu sa prosječnim povećanjem plaća od 23,7 posto, dok će za neke to povećanje iznositi čak 37 posto.

Radnici mogu ostvarivati bonuse
Vesna Kukić Lončarić, Country Director za JYSK Slovenija, Hrvatska, BiH i Srbija, istaknula je da je ponosna na ovo značajno povećanje plaća zaposlenih u prodavnicama, bez obzira na poziciju na kojoj rade. “Naši zaposleni su naš najvrijedniji resurs i trudimo se da im osiguramo pozitivno radno okruženje, ali i da budemo konkurentan poslodavac. Pored značajnog povećanja plaća, čiji je ukupni iznos za narednu godinu gotovo 687 tisuća KM, ponosni smo na činjenicu da naši zaposleni imaju mogućnost da ostvare bonuse u ovisnosti od rasta prometa pojedine prodavnice u odnosu na prethodnu godinu, a koji je kroz 2023. godinu isplaćen u iznosu većem od 335 tisuća KM”, izjavila je Vesna Kukić Lončarić, Country Director za JYSK Slovenija, Hrvatska, BiH i Srbija.

OGLAS

Među 700 kompanija u svijetu
Osim povećanja plaća, JYSK je uz svoj tradicionalni godišnji party, kada zatvara sve svoje trgovine na dva dana, i ove godine svojim zaposlenima osigurao da zadnji dan u godini ostanu kod kuće u krugu najbližih i u pripremama za doček Nove. Povećanje plaće odražava predanost JYSKa njegovanju pozitivnog i nagrađivanog radnog okruženja, u skladu sa temeljnim vrijednostima kao što su timski rad, posvećenost kupcu i izvrsnost u poslu. JYSK vjeruje da ulaganjem u svoje zaposlene jača zajednicu te stvara prostor za napredak postojećih zaposlenika, ali i privlači potencijalne nove. Upravo briga o svojim zaposlenima čini JYSK jednim od najpoželjnijih poslodavaca u BiH, a to je prepoznato i u svijetu. To pokazuje međunarodno istraživanje američkog poslovnog časopisa Forbes iz 2023. godine u kojem je ispitano 170.000 ljudi iz 55 zemalja, a od sudionika je zatraženo da ocijene kompanije prema aspektima kao što su imidž, utjecaj na gospodarstvo, razvoj talenata i društvene odgovornosti. Na konačnu listu ušlo je 700 kompanija koje su dobile najviše ukupnih bodova među kojima je i JYSK.

OGLAS
Oglasi
LM