viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 05.03.24 @ 09:35
OGLAS

Na području Zeničko-dobojske županije javni red i mir je narušen u četiri slučaja. U navedenim događajima intervenirali su policijski službenici i protiv počinitelja poduzli zakonom predviđene mjere i radnje.

Zenica
Dana 04.03.2024. godine, u ulici Bulevar Kulina Bana, od strane nepoznate osobe izvršeno je kazneno djelo “Krađa”. Tom prilikom otuđen je električni romobil marke “Nipe Isa” vlasništvo A.A. iz Zenice. Na lice mjesta izvršenja kaznenog djela izašli su policijski službenici Policijske stanice Centar i dokumentirali navedenu prijavu. Dalji rad na rasvjetljavanju navedenog kaznenog djela nastavljaju policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije, Policijske uprave I.

OGLAS

Dana 04.03.2024. godine u 17:10 sati, u ulici Fra Grge Martića, od strane osobe K.A., rođen 1981. godine iz Zenice, izvršeno je kazneno djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”. Prilikom pregleda od strane policijskih službenika Policijske stanice Centar kod navedene osobe pronađen je jedan zapakiran sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, ukupne težine 8,90 grama. Pronađena materija je oduzeta, a osoba K.A. je lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje.

OGLAS

Dana 04.03.2024. godine, u 21:00 sati, u ulici Zije Dizdarevića, od strane osobe J.A., rođen 1991. godine iz Zenice, izvršeno je kazneno djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”. Prilikom pregleda od strane policijskih službenika Policijske stanice Centar kod istog je pronađen jedan zapakiran sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed. Pronađena materija je oduzeta, a osoba J.A. je lišena slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

OGLAS

Kakanj
Dana 04.03.2024. godine, u 05:00 sati, u mjestu Donja Papratnica, od strane nepoznate osobe izvršeno je kazneno djelo “Teška krađa” u trgovačku radnju “ADS” vlasništvo S.A. iz Kaknja. Tom prilikom otuđena je kasa sa neutvrđenim iznosom novca. Na licu mjesta teške krađe izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj uz upoznavanje dežurnog tužitelja.

Dana 04.03.2024. godine, u 09:00 sati, u službene prostorije Policijske stanice Kakanj, obratila se A.Z. iz mjesta Aliefendići, te prijavila da je u proteklih petnaest dana na lokalitetu mjesta Ružići, od strane nepoznate osobe izvršeno kazneno djelo “Šumska krađa” na štetu osobe R.I. iz Kaknja. Tom prilikom posječeno je devet stabala drveta grab i jedno stablo drveta hrast. Od strane nadležnog lugara, utvrđeno da je otuđeno 2.67 m3. Izvršen je očevid od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj uz upoznavanje dežurnog tužitelja.

Dana 04.03.2024. godine, u 17:15 sati, u ulici Željeznička, zaustavljen je moped marke “LBC”, kojim je upravljao S.M. dok se sa njim na mopedu nalazila osoba S.H. Prilikom kontrole i pregleda kod osobe S.M. je pronađen jedan zapakiran sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed, a kod osobe S.H. pronađen je jedan zapakiran sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Pronađena materija je oduzeta, a navedene osobe lišene slobode zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”, nakon čega je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Tešanj
U vremenskom periodu od 02.03. do 04.03.2024. godine, u ulici Braće Omerbašića u Jelah Polju, od strane nepoznate osobe izvršeno je kazneno djelo “Izazivanje opće opasnosti” na način da je ispred ulazne kapije u poduzeće D.O.O. “EuroSell” postavljena jedna ručna bomba M-88. Na licu mjesta izvršen je očevid od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj uz upoznavanje dežurnog tužitelja. Nakon završenog očevida od strane pripadnika Civilne zaštite Tešanj ručna bomba je preuzeta i deponirana.

Olovo
Dana 04.03.2024. godine, u 21:00 sati, u mjestu Olovske Luke, od strane nepoznate osobe izvršeno je kazneno djelo “Teška krađa” u kuću vlasništvo A.N. iz Olova. Tom prilikom otuđena je određena količina zlatnog nakita. Izvršen je očevid od strane istražitelja Policijske stanice Olovo uz upoznavanje dežurnog tužitelja, priopćeno je iz MUP-a ZDŽ.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM