viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 07.11.23 @ 15:07
OGLAS

Premijer Federacije BiH i predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nermin Nikšić danas je izrazio očekivanje da će izvješće Europske komisije o ispunjavanju obveza za početak pregovora o punopravnom članstvu Bosne i Hercegovine u Europsku uniju biti pozitivno, nakon dugog niza negativnih izvješća.

-Kada smo preuzeli vlast građanima smo obećali da ćemo pokrenuti reforme, obećali smo da ćemo popraviti narušeni imidž BiH u svijetu, da ćemo ubrzati put BiH ka EU, a obećali smo i da se nećemo baviti populizmom već rješavanjem stvarnih problema građana. Dajemo sve od sebe da tako i bude. Umjesto da pronalazimo opravdanje za neuspjeh, tražimo način da BiH pokrenemo i da odmrznemo višegodišnje blokade – poručio je premijer Nikšić.

OGLAS

Kako je istaknuo, to ne ide kako bi htjeli “jer imamo prilično tvrde koalicijske partnere”. Zbog toga je usvajanje važnih zakona i provođenje reformi značajnih za sve bh. građane uvjetovano razgovorima i kompromisima koji, kako navodi, ponekad traju duže nego što bi trebalo. 

OGLAS

-Dakle, nisam ni sam zadovoljan brzinom kojom ispunjavamo obveze, ali su ipak neke stvari pomjerene s mrtve točke. Iskreno se nadam da će izvješće Europske komisije o ispunjavanju obveza za početak pregovora o punopravnom članstvu BiH u EU biti pozitivno, nakon dugog niza negativnih izvješća o BiH – podvukao je Nikšić.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM