viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 02.09.20 @ 16:57
OGLAS

Danas, 2.9.2020. godine u prostorijama Ministarstva gospodarstva, na zahtjev načelnika općina Travnik, Novi Travnik, Vitez i Busovača, održan je sastanak ministra Ministarstva gospodarstva Srednjobosanske županije sa načelnicima navedenih općina na temu projekta Upravljanje otpadom i izgradnja reciklažnog dvorišta, koji bi se rješavao po modelu javno-privatnog partnerstva.

Navedeni projekat realizirao bi se po Zakonu o javno-privatnom partnerstvu Srednjobosanske županije donesenog 2018. godine, po kojem je Ministarstvo gospodarstva prepoznato kao svojevrsna podrška u koordinaciji i realizaciji istog.

OGLAS

Projekat je ocjenjen kao prioritetan za lokalne zajednice i naglašena je velika važnost da se učine prvi koraci u realizaciji istog. S tim u vezi utvrđen je slijed koraka i aktivnosti, a sve u okviru odredbi spomenutog Zakona.

OGLAS

Dogovorena je intenzivna suradnja i zajedničko djelovanje, te sinergija svih učesnika sastanka za što efikasniju realizaciju navedenog projekta.

OGLAS

Ministar gospodarstva iskazao je interes za intenziviranjem aktivnosti na realizaciji projekta, te stavio na raspolaganje kapacitete Ministarstva u skladu sa odredbama Zakona.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM