viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 11.01.24 @ 07:29

Premijer Srednjobosanske županije i ministri u Vladi jučer su održali radni sastanak s načelnicima općina u Srednjobosanskoj županiji.

Na radnom sastanku se razgovaralo o kreditnom zaduženju ove Vlade i Uredbi Vlade Federacije Bosne i Hercegovine kojom se uređuje pravo na isplatu pomoći od strane poslodavca, dinamika isplate i način realizacije.

OGLAS

Radni sastanak je imao informativni karakter, na kojem se razgovaralo o mogućem kreditnom zaduženju u iznosu od 40 milijuna KM. Sredstva iz mogućeg kreditnog zaduženja bi bila namijenjena za razvojne projekte županije i općina te kapitalne investicije, odnosno za razvojne projekte od značaja za Središnju Bosnu, općine i lokalne zajednice. Svi projekti morali bi biti u Programu javnih investicija 2023. – 2025. godine i morali bi sadržavati svu potrebnu dokumentaciju (dozvole, projektna dokumentacija, studije, itd.).

OGLAS

Prisutni su također razgovarali o Uredbi Vlade Federacije Bosne i Hercegovine kojom se uređuje pravo na isplatu pomoći od strane poslodavca, dinamika isplate i način realizacije, i odlučeno je da će se uraditi temeljna analiza po općinama i ministarstvima, ali i institucijama kojima je osnivač županija, o mogućoj isplati u skladu s Uredbom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

OGLAS
Oglasi
LM