viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 09.09.23 @ 14:18
OGLAS

,,Još jednom hvala članovima Moto kluba Veterani Croatia podružnica Središnja Bosna, UNRO HVO ŽSB i gospodinu Ratku Strukaru koji su izdvojili svoje vrijeme i trud da se danas u Udbini u crkvi Hrvatskih mučenika ugradi spomen kamen u sjećanje na nevino stradale žrtve Viteza i hvala još jednom od nas Ani Babić (Ramljak) koja je u ime naše Udruge “Osmica” Vitez dočekala ekipu iz Viteza”, poručili su iz Udruge “Osmica” Vitez.

Podsjetimo, članovi Moto kluba Veterani Croatia, podružnice Središnja Bosna i ove su godine nazočili euharistijskom misnom slavlju kojom se u Udbini obilježio Dan hrvatskih mučenika. Sa sobom su ove godine ponijeli dva spomen kamena posvećena stradanju Hrvata u Središnjoj Bosni u Domovinskom ratu,  Osmica kao spomen na osmero djece koja su 10. lipnja ’93. ubijena granatom ispaljenom s položala Armije R BiH te Križančevo Selo u kojemu su uoči Božića iste godine 22. prosinca mučki ubijena 64 Hrvata. Potvrdili su to iz Moto kluba Veterani Croatia kojima su ove godine u pripremi pomogli članovi Udruge „Osmica“ s Ivanom Garićem na čelu,  viteške podružnice Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a HB i Udruge nositelja ratnih odličja Srednjobosanske županije s predsjednikom Udruge Jozom Stojakom Mungosom.

OGLAS

Nakon mise koju je u Udbini predvodio mons. dr. Đuro Hranić, đakovačko- osječki nadbiskup i metropolita, oba spomen kamena koje su donijeli članovi Moto kluba Veterani Croatia iz središnje Bosne, će biti ugrađena u Spomen zid koji se nalazi iza crkve. Zid prikazuje mjesta stradanja Hrvata kroz povijest, a uz kamen koji se u njega ugrađuje kao trajan podsjetnik na žrtve,  u Udbini se, u crkvi hrvatskih mučenika, pohranjuju i prateći dokumenti s opisom događaja čiji su datum i mjesto isklesani u kamenu. „Naša je trajna zadaća svjedočiti o Domovinskom ratu i žrtvama u središnjoj Bosni“, poručili su uoči polaska za Udbinu članovi MK Veterani Croatia iz središnje Bosne na čelu sa Željkom Ljubanićem.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM