viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 17.01.24 @ 09:10

Uspornici, ili kako ih češće zovemo “ležeći policajci” nesumnjivo su korisni za usporavanje prometa, a znamo da je brzina jedan od najčešćih uzroka prometnih nesreća, pogotovo onih s težim posljedicama. Istovremeno, mnoge vozače iritiraju, a uspornici ne djeluju blagotvorno na ovjes automobila
Zbog toga je švedska tvrtka Edeva još prije nekoliko godina predstavila ActiBump, uspornik koji sastoji od nadzorne kamere i aktivnog uspornika prometa.

Vozači koji voze po ograničenju brzine neće ga ni osjetiti, jer će on ostati na razini ceste. Uspornik će se podignuti nekoliko centimetara samo ako vozač nailazeći na uspornik vozi prebrzo pa će to nadzorna kamera prepoznati, a  rampa uspornika će se podići.

OGLAS

Vozači koje voze po ograničenju neće imati nikakve posljedice, putnici imaju veći komfor, a njihov se automobil neće konstantno udarati te se neće oštetiti. Prije samog uspornika postavljen je prometni znak obavijesti. 

OGLAS

Ovakvi su uspornici već postavljeni u glavnom gradu Švedske Stocholmu i u još nekim švedskim gradovima kao što su Linköping, Uppsala i Malmö. Postavljeni su i u njemačkom gradu Hanau, ali i u Australiji. 

OGLAS
Oglasi
LM