viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 23.03.24 @ 21:37

Stravična prometna nesreća dogodila se danas oko 16:30 sati na državnoj cesti D5 od Novog Varoša prema graničnom prijelazu Bosanska Gradiška.

Iz PU brodsko-posavske kažu da su u Operativno komunikacijsko središte zaprimili dojavu u 16:31 sati o naletu teretnog vozila na 15-ak vozila koja su bila zaustavljena u koloni. Kako neslužbeno saznaje Jutarnji.hr, desetak osoba je prevezeno u bolnicu u Novoj Gradiškoj, ali težina povreda je još uvijek nepoznata.

OGLAS

Svjedoci sudara su kazali policiji da je udarac u zadnje vozilo u koloni bio silovit što ukazuje na veliku brzinu kretanja i navodno bez kočenja. Vozač kamiona je trenutno pod ingerencijom policije. Uzimaju mu se uzorci krvi i urina kako bi se vidjelo je li u sebi tokom vožnje imao nedozvoljenih supstanci.

OGLAS

Potom će biti odvezen u policijsku stanicu na kriminalističko istraživanje kako bi policiji pomogao u otkrivanju okolnosti koje su dovele do tragedije. Ali konačna krivična prijava će, ipak, ovisiti o kvalifikaciji povreda sudionika nesreće. Materijalna šteta je velika. Na mjestu događaja se još može čuti kako je vozač kamiona stranih registracijskih oznaka, prije nego što se zabio u kolonu vozila u blizini graničnog prijelaza, probio rampu na naplatnoj postaji Okučani te nastavio vožnju dalje.

OGLAS
Oglasi
LM