viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 15.02.24 @ 14:44

Na ročištu za produženje pritvora za jedan mjesec za suspendiranog predsjednika Suda BiH Ranka Debevca i bivšeg šefa OSA-e Osmana Mehmedagića Osmice, tužiteljica Bojana Jolović se osvrnula i na zaposlenika Suda BiH Milisava Pijuka, koji je jučer uhićen, a onda pušten da se brani sa slobode.

Samo obrazlaganje točke je bilo zatvoreno za javnost, zbog prirode jednog od kaznenih djela, a koje se tiče kršenja Zakona o ravnopravnosti spolova.

OGLAS

Jasan umišljaj
Kako je navedeno, tim djelom bi se ugrozio intimni život oštećene.

Ipak, tijekomobrazlaganja posebnih pritvorskih razloga, tužiteljica se osvrnula i na Pijuka. Navodi se da je Debevec u trenutku počinjenja kaznenog djela već razmišljao o prikrivanju, što govori o umišljaju. 

OGLAS

Tužiteljica je navela da su Pijuk i Debevec podnosili anonimne kaznene prijave protiv vlasnika jedne agencije koja se bavi videonadzorom, jer je sumnjao da se vidi na jednom snimku videonadzora, koji je, zapravo, pokrivao samo privatnu kuću.

OGLAS

Uputa Debevca
Osim toga, Pijuk je kazao da je dobio uputu Debevca tijekom istrage Tužiteljstva da se vidi koje iz OSA-e dolazio u Tužiteljstvo BiH, slikao mu je najave tko ulazi u Sud i Tužiteljstvo i slao Debevcu putem aplikacije.  

Navedeno je da je Debevec zapovijedao uposleniku sklanjanje prislušnih uređaja u Sudu BiH, koji su se nalazili na produžnom kablu, kako bi se pokazalo da se tu ništa ne nalazi, nego da je samo riječ o običnim produžnim kablovima.

Oglasi
LM