viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 09.05.23 @ 18:58

Počelo je razoružavanje Srbije, ali i povećana je sigurnost djece u školama.

Bojana Otović Pjanović iz Službe za suzbijanje kriminala MUP-a Srbije rekla je da je, prema posljednjim podacima kojima ona raspolaže, predato oko 1.400 komada oružja, oko 45.000 komada streljiva, i oko 100 komada minsko-eksplozivnih naprava.

OGLAS

Otović Pjanović je precizirala da je predato 765 komada oružja koje su vlasnici imali u legalnom posjedu, 199 komada oružja koji su pripadali preminulim osobama i 404 komada koje je neregisrirano.

OGLAS

Podsjetila je da građani Srbije svakog dana, do 8. lipnja, mogu da predaju oružje u najbližoj policijskoj stanici ili da se policiji jave telefonom i dogovore na koji način izvršiti predaju.

OGLAS

Navela je i da građani koji vrate oružje neće snositi nikakvu krivičnu odgovornost i posljedicu, niti će morati da dokazuju porijeklo oružja i donose bilo kakvu dokumentaciju.

Apel sindikata: Eksplozivna sredstva ne donosite u policiju

Sindikat policije Sloga apelirao je danas na građane koji su pronašli, čuvaju ili posjeduju eksplozivne ostatke iz rata, neeksplodirana ubojna sredstva ili minsko eksplozivna sredstva da ih ne donose osobno u policijske stanice, već da na broj 192 pozovu policijske službenike koji će doći i preuzeti takva sredstva.

,,Ističemo i činjenicu da je veoma opasno da se eksplozivni ostaci iz rata, neeksplodirana ubojna sredstva i improvizirane eksplozivne naprave transportiraju sredstvima javnog prijevoza pa se građani mole da pozovu policiju na broj 192 gdje će Specijalizirani timovi za zaštitu od NUS sigurno ukloniti takva sredstva”, ističe se u priopćenju, prenosi Tanjug.

Kako se podsjeća, građani prilikom predaje oružja nisu u obavezi da se legitimiraju.

Oglasi
LM