viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 31.08.23 @ 11:11
OGLAS

Ministar Ministarstva unutarnjih poslova Srednjobosanske županije, Feliks Vidović nakon današnje 12. redovite sjednice Vlade Srednjobosanske županije u Travniku oglasio se o tragičnim slučajevima smrti mladih osoba iz Viteza.

Podsjećamo, radi se o slučajevima koji su potresli ne samo malu zajednicu poput Jardola i Viteza, nego i cijelu Bosnu i Hercegovinu. Sam ministar, kao i društvo općenito, šokiran je tragedijama, a kako ističe MUP naše županije uradio je sve svoje aktivnosti u skladu sa zakonom.

OGLAS

“Prije svega osjećam odgovornost da izrazim najveću moguću sućut obiteljima tragično preminulih mladih osoba. Kada su upitanju aktivnosti koje je Ministarstvo Srednjobosanske žuupanije provodilo o svim tim nemilim događajima je sastavljanje izvješća nakon očevida te dostavljanje predmeta nadležnom tužiteljstvu na daljnje postupanje. Prema informacijama koje raspolažem Tužiteljstvo Srednjobosanske županije formiralo je predmet kako bi se ispitale sve okolnosti vezane za navedene događaje, a MUP stoji na raspolaganju i spomenutom tužiteljstvu, kao i svim građanima koji eventualno imaju neka saznanja o potencijalnim razlozima ovih nemilih događaja. Teško je dati neki konkretan odgovor o svemu, ali sama učestalost upućuje na osnovanu sumnju da se ne radi o izoliranim slučajevima, a što je razlog teško je reći jer su to kompleksne teme kojima se mora pristupiti interdisciplinarno. Hoće li se nakon toga moći govoriti o nekim razlozima, ostaje za vidjeti. Uzrok svega teško je pronaći, odgovore će teško ponuditi bilo tko, pa i svjetski priznati psiholozi i psihijatri. Prema svemu sudeći zakazali smo svi kao kolektiv, odnosno kao društvena zajednica.”, zaključio je ministar Vidović.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM