viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 22.02.24 @ 09:38

Prošloga tjedna, pripremnim radovima, započele su aktivnosti na realizaciji projekta „Modernizacija kamionskog puta na pravcu Bobaši- Zabrđe“, čime viteška šumarija po prvi puta realizira jedan ovakav projekt, kojim će u konačnici biti asfaltiran put prema Zabrđu u duljini od 900 metara s minimalnom širinom puta od 3 metra.

„Ovo je početak sustavnog ulaganja u izletište Zabrđe koje ima itekako velike potencijale za razvoj. Na ovome projektu radili smo zajedno s kolegama iz Šumarije Vitez i resornog Ministarstva, a u vremenu pred nama i Općina Vitez izdvojit će proračunska sredstva da put prema Zabrđu etapno asfaltiramo. Do sada je Općina Vitez redovito financirala proljetno uređenje makadamskog puta, no sada kroz asfaltiranje ceste želimo dugoročno riješiti pitanje putne komunikacije sa Zabrđem, čime ćemo stvoriti perspektive za dodatni razvitak turističkih i drugih djelatnosti za koje naše Zabrđe ima itekako veliki potencijal“, rekao je Boris Marjanović, načelnik Općine Vitez prilikom posjeta radovima.

OGLAS

Odgovorni projektant Jasmin Salkić, upravnik Šumarije Vitez istaknuo je zadovoljstvo da viteška Šumarija provodi ovaj projekt u sklopu redovitih aktivnosti gospodarenja šumskim zemljištem, a posebno jer ovaj projekt ima i širi društveni značaj.

OGLAS

Projekt je Šumskoprivredno društvo ˝Srednjobosanske šume˝/ Šumskogospodarsko društvo ˝Šume Središnje Bosne˝ kandidiralo na javni poziv Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva KSB koje je izdvojilo financijska sredstva u iznosu od oko 96.000,00 KM za njegovu realizaciju. Radove izvodi poduzeće Braća Mujić Export-Import d.o.o.

OGLAS

Inače, od kraja postojećeg asfaltnog puta na lokalitetu Bobaši pa do planinarskog doma na Zabrđu je približno sedam kilometara makadamskog pute te nakon realizacije ovoga projekta preostat će šest kilometara i stotinu metara makadamskog puta, priopćeno je jutros iz Općine Vitez.

Oglasi
LM