viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 28.01.21 @ 19:01
OGLAS

Na prijedlog Ministarstva obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa Vlada ŽSB je donijela Odluku o izdvajanju sredstava sa stavke „Tekući transferi pojedincima za nabavku udžbenika za učenike osnovnih škola“. Odlukom se utvrđuje utrošak sredstava planiranih Proračunom za 2020.godinu, na poziciji “Tekući transferi pojedincima – za nabavku udžbenika za učenike osnovnih škola“ u ukupnom iznosu od 815.423,70 KM.

Ministarstvo zdravstva i socijalne politike je predložilo, a Vlada SBK donijela slijedeće odluke:
– Odluku o izdvajanju sredstava Proračuna za 2020. godinu JU Edukacijsko-rehabilitacijskom centru “Duga” Novi Travnik. Iz sredstava Proračuna za 2020. godinu – sa pozicije Tekuće rezerve Vlade SBK izdvajaju se sredstva u iznosu od 55.000,00 KM JU Edukacijsko-rehabilitacijskom centru “Duga” Novi Travnik, na ime sufinanciranje nabavke vozila za prijevoz korisnika usluga centra. Sredstva iz ove odluke uplatit će se na žiro račun JU Edukacijsko-rehabilitacijskog centra “DUGA” Novi Travnik.

OGLAS

– Odluka o raspodjeli medicinske i zaštitne opreme donirane od strane SR Njemačke, za potrebe zdravstvenih ustanova ŽSB. Više informacija moguće je dobiti u Ministarstvu zdravstva i socijalne politike.

OGLAS

Vlada je dala i sljedeće suglasnosti:
– Suglasnost Saboru ŽSB na Plan javnih nabavki za 2021. godinu.

OGLAS

– Suglasnost za izvođenje radova na uređenju kancelarijskog prostora Sabora ŽSB, procijenjena vrijednost radova iznosi 1.500,00 KM sa PDV-om.

Na prijedlog Ministarstva financija, Vlada ŽS je donijela odluke o izdvajanju 10 000 KM Fondu za zaštitu okoliša ŽSB za utopljavanje zgrada, zbrinjavanje otpada, vodovod i kanalizaciju te SŠ Nikola Šop u Jajcu 1500 KM za izdatke za energiju.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM